REKLAMA

Wirtualne ghost kitchen. Teraz możesz zacząć nawet w swojej prywatnej kuchni

Restauracja gotuje, a FoodBandits zajmuje się resztą – od przygotowania składników, przez przyjmowanie zamówień na Uber Eats czy Pyszne.pl, po współpracę z kurierami. Partner musi tylko przygotować zamówienie.

Wirtualne ghost kitchen. Teraz możesz zacząć nawet w swojej prywatnej kuchni
REKLAMA

FoodBandits przekonuje, że ich system można zaszczepić do każdej restauracyjnej (i nie tylko) kuchni. Na czym polega model polskiego startupu?

FoodBandits posiada kuchnię pod Warszawą i tam przygotowuje składniki do dań. Te następnie są rozsyłane do sześciu centrów dystrybucyjnych i dostarczane do restauracji partnerskich. Sporządzenie zamówienia wymaga wyłącznie podgrzania i wymieszania elementów – jak na przykład makaronu z sosem. Restauracje muszą później jedynie zapakować zamówienie i oddać je kurierowi.

REKLAMA

FoodBandits tworzy marki wirtualnych restauracji

Obok przygotowania składników FoodBandits bierze na siebie przyjmowanie zamówień od platform, takich jak Uber Eats, Glovo, Wolt i Bolt Food, Pyszne.pl. Partner dostaje od startupu tablet, gdzie może zarządzać asortymentem, śledzić zamówienia i czasy przyjazdu kurierów.

Wśród dostępnych dań znajdziemy m.in. kuchnię włoską (Bastardo Pasta), azjatycką (Wok’n’Roll) i meksykańską (Los Hombres). Kucharze nie muszą się w niej specjalizować, gdyż startup oferuje restauracjom dodatkowe przeszkolenie z przygotowywania posiłków.

 class="wp-image-1988257"

Dania FoodBandits dostępne są już w 38 lokalizacjach w Polsce

Na początku 2023 roku firma planuje pojawić w kolejnych 62 miejscach w całym kraju.

REKLAMA

CEO FoodBandits jest Marek Krupski, którego możemy kojarzyć z roli detektywa w serialu Malanowski i Partnerzy. Obok kariery aktorskiej Krupski pracował też w takich firmach, jak MSD Polska, Philip Morris Polska czy Małpka SA, gdzie zajmował się zarządzaniem sprzedażą i doradztwem w zakresie optymalizacji kosztów. Dziś swoją siecią ghost kitchen będzie pomagał restauracjom w przejściu kryzysu suchą stopą.

REKLAMA
Najnowsze
Aktualizacja: 2025-10-29T18:38:00+01:00
Aktualizacja: 2025-10-29T13:13:22+01:00
Aktualizacja: 2025-10-29T13:05:00+01:00
Aktualizacja: 2025-10-29T11:53:00+01:00
Aktualizacja: 2025-10-29T10:35:00+01:00
Aktualizacja: 2025-10-29T07:40:58+01:00
Aktualizacja: 2025-10-29T06:26:00+01:00
Aktualizacja: 2025-10-29T06:16:00+01:00
Aktualizacja: 2025-10-29T05:53:00+01:00
Aktualizacja: 2025-10-28T20:14:00+01:00
Aktualizacja: 2025-10-28T18:19:00+01:00
Aktualizacja: 2025-10-28T16:21:00+01:00
Aktualizacja: 2025-10-28T14:11:44+01:00
Aktualizacja: 2025-10-28T08:04:42+01:00
Aktualizacja: 2025-10-28T08:00:00+01:00
Aktualizacja: 2025-10-28T06:31:00+01:00
Aktualizacja: 2025-10-27T19:44:00+01:00
Aktualizacja: 2025-10-27T17:42:00+01:00
Aktualizacja: 2025-10-27T14:58:00+01:00
Aktualizacja: 2025-10-27T14:20:21+01:00
Aktualizacja: 2025-10-27T13:39:00+01:00
Aktualizacja: 2025-10-27T11:43:36+01:00
Aktualizacja: 2025-10-27T10:25:00+01:00
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA